منتديات دموع البابا

بسم الاب وبن والروح القدس اله واحد امين

اهلا بيكم اخواتى فى منتداكم دموع البابا


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات دموع البابا

بسم الاب وبن والروح القدس اله واحد امين

اهلا بيكم اخواتى فى منتداكم دموع البابا

منتديات دموع البابا

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

افلام مسيحية/ترانيم/كليباتى/برامج/صور مسيحية متنوعة/واخرى

عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2 عزومة لكل المنتدي Designedbywithlove2

    عزومة لكل المنتدي

    avatar
    tigeregypt


    تاريخ التسجيل : 17/11/2010
    عدد المساهمات : 5

    عزومة لكل المنتدي Empty عزومة لكل المنتدي

    مُساهمة من طرف tigeregypt الخميس 18 نوفمبر 2010 - 10:36

    عزومة مصرية خالص مالص

    أتفضلو بالهنا والشفاء

    فتة الكوارع


    المقادير:
    كوارع بقر واحد او اثنين حسب عدد الاسرة
    ارز مصرى وكبشت شعرية بيدك انتى وتكسريةفى قدر
    ملعقتان سمن بلدى
    واحد كيلو طماطم
    ملعقتين حمص حب ناشف وينقع هذا الحمص فى ماء مدة ربع ساعة
    ملعقتان زيت
    اربع فصوص ثوم
    ملعقة كمون مطحون فقط
    خمسة مكعبات ماجى
    حبتان ليمون
    خبز ابيض حسب عدد الاسرة
    ملح
    بهارات
    فلفل اسود

    الطريقة:
    نغسل الكوارع جيد ونضعها فى قدر بة ماء كثير على النار لمدةاربع او خمس
    ساعات
    الى ان تنضج وكلما نقص الماء نازيدها
    بعد نضج الكوارع نضع اربع مكعبات ماجى وشويت فلفل اسود ونتركها على
    النار
    عشرة
    دقائق
    بعد ذلك نضع السمن ومعة الشعرية على النار الى ان تحمر ثم نضع الرز
    المصرى
    ويشوح مع الشعريةشوية ونضع الملح
    ونقلبة
    جيد ثم نضع الماءونتركة لينضج (واحب ان انبه ان الرز حسب الكمية المطلوبة والحاجة )
    بعد ذلك نضع الثوم فى الهون(النجر) ومعة الكمون وشوية ملح وندقة جيد
    نضع الزيت فى قدرعلى النار ومعة خلطة الثوم والكمون الى ان يصفر ثم نضع
    الطماطم بعد طحنهاوشوية فلفل اسود وبهار والحمص ونزيدها كوب ماء لينضج
    الحمص
    ونضع مكعب الماجى ونترك الصلصة تتسبك شوية ونضع الكوارع فى
    الصلصة
    ونتركها خمس دقائق
    نقطع الخبز فى صحن كبير ونغمسة بمرق الكوارع الى ان يتشرب المرق ويطري
    ونضع فوقة الرز ونغطىالخبز بالرز ثم الصلصة والكوارع بعدذلك ونعصر الليمون
    فوق الكوارع


    محشي الكرنب

    المقادير:
    1- كرنبه متوسطه الحجم
    2- 1\2 كيلو طماطم
    3- واحد كيلو رز
    4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)
    5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات تانيه للمحشى)
    مــــــــــــــــلاحظه ممكن تحطي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.
    6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)
    7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او فراخ)
    الطريق:
    يسلق ورق الكرنب بعد فصله (بس متسلقهوش اوى)
    2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط وتيرك على النار حتى تسبك
    3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)
    4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام
    ويرص فى الاناء
    وبعد ما تمليه ترشى عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه
    وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها


    الرقاق باللحمه المفرومه:
    (الاممة)

    المقادير:
    -12 قطعه رقاق.
    -1كيلو لحمه مفروم احمر.
    -2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
    -ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
    -1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
    -1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
    >>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.

    الطريقه بقي ايييييييه:
    -الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومهتتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيبكيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بقي ياحلوين نسيبها لحد ماتستوي بتاع ربع ساعه بس .

    --نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
    -نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
    -نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها فيالصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعملطبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة مناللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة (نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات وندهن الوش بالسمنة جيدا
    -ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .
    avatar
    tigeregypt


    تاريخ التسجيل : 17/11/2010
    عدد المساهمات : 5

    عزومة لكل المنتدي Empty رد: عزومة لكل المنتدي

    مُساهمة من طرف tigeregypt الخميس 18 نوفمبر 2010 - 10:38

    الكرشة والممبار

    اهم شئ التنظيف ثم التظيف ثم التنظيف وقبل التنضيف تجيبيها من جزار تعرفيه كويس
    لازم اولا يتنظفو كويس انا شخصيا اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها هههههه
    الكرشة:
    تتنظف ثم تتنضف وبعدين ندعكها بلمون وملح وخل ونشطفها كويس
    وبعدين نحطها فى حلة وحليها بصل وتوم وملح وتوابل وصلصة طماطم وعصير طماطمونسيبها على النار لغاية ما هى تنزل الميه بتاعتها الافضل تقلبى البصل وبعدين التوم وبعدين الكرشة تقلبيها معاهم على النار شوية وبعدين زودىالطماطم وسيبيها شوية وبعدين زودى ميه حسب الحاجة

    الممبار بقى بموووووووت فيه
    بس برضه اشتريه من حد تعرفيه " بيتهيالى كل الناس فى مصر كل عيله ليها الجزار اللى بتثق فيه"
    وبعدين اغسليه بمية واقلبيه وشيلى بالسكين بس برفق عشان ميتقطعش اى شئجواه "الجزء الاصفر" وادعكيه طبعا بلمون وملح وخليه فى اللمون شوية
    وبعدين قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة عشان تتاكل على طول او ممكن تعمليه قطع كبيرة وتقطعيه عند التقديم
    وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل خلطة المحشى العادية "رز وصلصة و بقدونس "
    بس انا بحب اعمله برز وبعدين نص الطماطم عصير والنص التانى مقطع قطع صغيرةجدا جدا وطبعا بقدونس وتوابل " كدة اخف لانه هيتقلى كمان مش يبقى مقلىومسبك مع بعض كتير ههههه"
    وبعدين تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى طرف من الممبار على الصينية اللى فيهاالرز وامسكى الطرف التانى بايديكى الاتنين وافتحيه وبعدين دخللى الرزباطراف اصابعك
    لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز
    وبعدين تحطى ميه على النار تغلى وتحطى فيها الممبار واحدة واحدة ووطىالنار حتى لا ينفجر و هتلاقيه انكمش وبعدين لما اتحسى الرز نضج ممكنتختبريه بسكين بس كونى حريصة جدا
    وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت وبالهنا و الشفا


    (الحلبسة) او حمص الشام

    تجيبى اولا الحمص وتنقيه وتغسليه وبعدين تنقعيه فى الماء انا بسيبه من بالليل للصبح وبعدين ترمى ميه النقع وتغسليه
    وبعدين تحطيه ممكن فى دماسة الفول وتحطيله ميه وكمون وملح وقطعة بصل ومونفصين توم يعنى مثلا لوربع كيلو حمص حطي بصلة صغيرة واربع فصوص توم مش كتيريعنى وممكن تقطعيهم صغير جدا او تبشريهم لو مش بتحبى يظهر فى الاكلوطماطماية معصورة ولمون وممكن خل بس انا بفضل اللمون بس واتركيه على النارلحد ما يستوى وممكن اللى يحب يزود شطة او لمون وبالهنا والشفا

    الخبيزة على الطريقة المصرية


    المقادير:
    1/2 كيلو خبيزة
    حزمة سلق
    حزمة شبت
    حزمة كسبرة
    نص وعاء شوربة لحم
    ربع كوب أرز
    2 بصلة كبيرة
    4 ملاعق كبيرة سمن
    رأس توم مدقوقة

    الطريقة:
    يغسل الشبت والكسبرة ويقطع إلى قطع رفيعة جدا بالسكين ثم نضعهم على الشوربة على نار متوسطة.
    نغسل الأرز واضعه ليسلق مع الشوربة.
    تنظف الخبيزة جيدا (تقطف الزهرة (وتغسل وتُصفى ثم تُخرط مع السلق، أو نضعها على النار لتسلق مع السلق ثم نضربهم في الخلاط.
    خذي الخليط وضعيه على الشوربة وبعد غلوتين وبعد أن نجد الخليط قد أصبح سميكا بعض الشيء نطفي النار.

    الطشة:
    نقشر البصل ونبشره بالمبشرة ونضعهم مع السمن في وعاء على نار متوسطة لتحمر.
    بعد أن يصفر لونه ضعي عليهم رأس التوم المدقوقة
    بعد أن يحمر الثوم ضعي عليهم الخبيزة (الخليط الذي تم صنعه سابقا)
    ثم أقلب وأطفي
    avatar
    tigeregypt


    تاريخ التسجيل : 17/11/2010
    عدد المساهمات : 5

    عزومة لكل المنتدي Empty رد: عزومة لكل المنتدي

    مُساهمة من طرف tigeregypt الخميس 18 نوفمبر 2010 - 10:38

    بالنسبة للكشك



    وهومن الأطباق التركية المحبوبة لدى المصريين ، وهو سهل الإعداد والتحضير ومفيد فى نفس الوقت لإحتوائه على اللبن والدقيق .


    المقادير :
    - 2 كوب شوربة ( فراخ – بط – أوز ) مضاف لها ملح وفلفل .
    - 3 ملعقة دقيق .
    - كوب كبير لبن .
    - بصلة متوسطة .
    - 2 ملعقة أرز.

    الطريقة :
    - ترفع الشوربة على النار وبعد غليانها يضاف الارز بعد غسيله .
    - يخفق اللبن مع الدقيق جيداً ثم يضافوا على الشوربة بعد نضج الأرز ويقلب .
    - يستمر التقليب حتى يصبح القوام مناسباً .
    - ثم يصب فى أطباق ويستخدم البصل المحمر للتجميل

    السبانخ بالصلصة:


    اولا نعمل الصلصة " التسبيكة" بصل مفروم نحمره وبعدين نضيف له طماطممعصورة و ملح وتوابل ونتركه على النار حتى تتماسك ثم نضيف السبانخ " بعدتنضيفها وتقطيعها طبعا" وشوربة لحم وممكن نضع اللحم ايضا بها وبعديننتركها حتى يذبل ورق السبانخ فى الصلصة ثم نحمر قليل من الارز المصرى "واحيانا يستعمل الفريك" فى طاسة حتى يتحول للون الذهبى ثم نضيفه للسبانحونضيف الملح و التوابل حسب الرغبة ولكن للعلم السبانخ لا تحتاج لكثير منالملح لانها تحتوى على املاح ويكون علامة نضجها هو نضج الارز الموجود بهاوتؤكل مع ارز محمر "حبة وحبة"
    احيانا فى الصعيد يتم طبخ السبانخ خضرا بدون صلصه حمرا
    وذلك بوضع السبانخ فى الشوربة حتى تذبل "دون صلصة" ثم الارز المحمر وباقى الخطوات عادى
    البسيسه


    هى فكرتها قائمة على خلط زيت مع سمن وخلط دقيق قمح مع دقيق ذرة،
    والسمنه ضعف الزيت ودقيق القمح ضعف دقيق الذرة
    وحلوة جداجدا مع الشاى بلبن
    المقادير
    1 و1/2 كوب سكر 4 بيضات 1/2 كوب سمن أو زبد 1/4 كوب زيت 2 ملعقة بيكنجباودر 1/4 ملعقة كربونات الصودا 2 كوب دقيق 1 كوب دقيق ذرة 2 كوب زباديملعقة فانيليا سمسم للوجه
    الطريقة
    يضرب البيض والسكر والفانيليا في الخلاط (الخاص بالعصائر). .1ثم يضافالزبد والزيت ويستمر بالضرب. .2ثم يضاف الزبادي ويستمر بالضرب. .3ينخلالدقيق والبودر والكربوناته ودقيق الذرة ويضاف للخليط السابق ويستمربالضرب. .4ندهن صينيتين بالزبد وتصب البسيسة بحيث يكون ارتفاعها 2 سم وترشبالسمسم على الوجه وتدخل فرن متوسط الحرارة لمدة 15 – 20 دقيقة حتى تنضجويحمر الوجه. .

    القرنبيط المقلى:


    نقطع زهور القرنبيط
    ونسلقه فى ماء ساخن نصف سلق
    وبعدين نحضر الخلطة اللى هى " لبن ، بيضه، ملعقتين دقيق، ملح ، توابل،بقدونس " ونضع القرنبيط فى الخلطة ثم نقليه فى زيت حاااااار وعميق
    وممكن عمل نفس الخلطة للبطاطس
    وممكن عمل القرنبيط فى الفرن نحط القرنبيط بعد سلقه فى صينية ثم نضع نفس الخلطة فوقه وندخله الفرن بس المقلى افضل طبعا فى الطعم

    طبق الكبده بالدمعه


    المقادير
    نصف كجم كبده - نصف كجم طماطم _قليل من الشطه _عصير بصله _ربع راس ثوم مفري - عصير ليمونه -م خل
    قليل من الماء -ملح وفلفل -زيت للتحمير
    الطريقه
    1 -يغسل الكبده ثم تقطع شرائح متوسطة الحجم ويتبل بالملح والفلفل وعصير الليمون والبصل وتترك نصف ساعه
    2- تغطى بالدقيق وتحمر في الزيت وترفع ويحمر الثوم مكانها ثم نضيف له عصيرالطماطم وتترك على النار تتسبك قليلا ويضاف الخل وقليل من الماء وتتبل
    3- تقطع شرائح الكبده المقليه لشرائح اصغر او تترك كما هي وتضاف للصلصه السابقه وتترك بها 10 دقائق حتى تغلي
    وتغرف وتجمل بالبقدونس وتقدم ساخنه
    avatar
    tigeregypt


    تاريخ التسجيل : 17/11/2010
    عدد المساهمات : 5

    عزومة لكل المنتدي Empty رد: عزومة لكل المنتدي

    مُساهمة من طرف tigeregypt الخميس 18 نوفمبر 2010 - 10:39


    (المسقعة)


    اكلة مصرية شهية جدا ممكن تقدم مع خبز بلدي او شامي او حتى فينو ( صامولي )

    وممكن ايضا مع أرز مصري أبيض ..
    مفيدة وقيمة غذائية عالية .. ولذيذة جدا ..


    المقادير :
    كيلو باذنجان رومى
    ربع كيلو فلفل أخضر
    نصف كيلو طماطم
    ملح، فلفل أسود , كمون , كزبرة جافة

    ثوم
    خل
    ( ربع كيلو لحم مفروم معصجة حسب الرغبة )


    الطريقة :
    نقشر الباذنجان ونقطعه حلقات ونحمره في الزيت حتى يصير لونها ذهبي داكن ,ونحمر أيضاً الفلفل الأخضر مع ترك فلفلتين مقعطين على جنب بدون تحمير ..
    نصفيهم من الزيت ونتركهم.
    تقطع الطماطم قطعا مثل قطع السلطة المكعبات الصغيرة ..
    نهرس الثوم ونحمره فى طاسة القلي مع قليل من زيت الذرة , ثم نضيف له قطعالفلفل المتبقية وتقلب معه نصف دقيقة , ثم يطش بالخل مع وضع الملحوالتوابل عليه , ثم تضاف قطع الطماطم وتترك من ثلاث دقائق الى خمس دقائقحتى تدبل قليلا ..
    ثم نوزعها على الباذنجان والفلفل المقلي في سيرفيز التقديم
    ولا مانع من رشة بقدونش مفري للتزيين
    يمكن اضافة اللحمة المفرومة المعصجة وادخالها الفرن تحمر قليلا او حسب الرغبة


    الحمام بالفريك

    المقادير:

    زوج حمام مغسول و مجهز
    بصلة مفرومة وبصلة سليمة
    ملعقة سمن
    ثلاثة أرباع فنجان فريك
    ملح وفلفل
    حبهان و قرفة
    كبدة – قوانص مقطع

    الطريقة

    -تحمر البصلة المفرومة في السمن حتى تصفر ثم تتبل و يضاف الفريك و الكبد و القوانص و تتبل ثم تقلب على النار ثم ترفع
    -يحشى الحمام من الحوصلة و الجوف ثم يخاط أو يغلق باستعمال أعواد الأسنان
    -يسلق في كمية مناسبة من الماء مع البصلة و حبتان من الحبهان و ملح و فلفل حتى النضج
    -ينشل من الماء و يحمر في القليل من السمن ثم يفك الخيط و يزال عود السنان و يقدم مجملا بالبقدونس

    ملحوظة: يمكن استبدال الفريك بالأرز

    البصارة

    المقادير:
    250 جم فول مدشوش منقوع طوال الليل
    5 بصلات كبيرة مبشورة
    نصف راس ثوم مقشر و مبشور
    حزمة شبت مغسول و مفروم
    2 حزمة كزبرة خضراء مغسولة و مفرومة
    حزمة بقدونس مغسولة و مفرومة
    معلقتين نعناع جاف
    2 ملعقة كبيرة كمون
    2 ملعقة كبيرة سمن
    ملح فلفل و شطة

    الطريقة:
    -يغسل الفول جيدا ثم يغلى غلوة واحدة في مقدار من الماء يكفي لتغطيته
    -يصفى من الماء و يغسل ثانية
    - يضاف له كمية أخرى من الماء تكفي لتغطيته و يضاف الثوم و التوابل والنعناع الجاف و بصلة واحدة مبشورة و يترك على النار حتى يتم نضجه و يقلمقدار الماء جدا
    -تضاف الخضرة الفرومة و تترك على النار 5 دقائق
    يرفع من على النار و يوضع في الخلاط و يفرم جيدا حتى نحصل على معجون كثيف
    -تقدح السمن و يحمر فيه باقي البصل المبشور ثم يضاف على البصارة مع التقليب على نار هادئة مع ترك القليل من البصل ليرش على الوجه

    -تصب في إناء التقديم و ترش بالبصل المحمر (تقدم ساخنة أو باردة)


    طاجن البطاطس بلحم الضأن

    المقادير:

    - كيلو جرامان بطاطس مقطعة مكعبات

    - مكعبات من لحم الضأن بالعظام

    - 2 بصلة كبيرة مقطعة حلقات

    - ملح وفلفل اسود وجوزة الطيب

    - ملعقة متوسطة سمن

    - ثلاث ملاعق متوسطة صلصة طماطم

    الطريقة:

    -يغسل اللحم جيدا ويتبل بالملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب وقطرات من الخل الاحمر لتفكيك أنسجته وسرعة نضجة لإحتوائه على العظام

    -يقلب البصل فى السمن ويضاف اليه لتر ماء ومعجون الطماطم و اللحم ويترك حتى ينضج ثلاثة أرباع نضج
    -تقطع البطاطس الى مكعبات وتغسل وتضاف للحم
    -تترك على نار متوسطة حتى يتم النضج


    بالهنا والشفاء علي قلوبكم
    avatar
    tigeregypt


    تاريخ التسجيل : 17/11/2010
    عدد المساهمات : 5

    عزومة لكل المنتدي Empty رد: عزومة لكل المنتدي

    مُساهمة من طرف tigeregypt الخميس 18 نوفمبر 2010 - 10:42

    لللاسف كنت اتمني ارفاق صور ولكني لم استطع
    ولااعرف اين المشكلة
    رغم اني في كل المنتديات استطيع ارفاق صور بدون رفع

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة 26 أبريل 2024 - 11:29